Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-05-23

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Fri, May 23, 2014 22:15:28

Nu spirar det och inom kort kommer den första blomman på min Busk pion Rockii att slå ut, i år är det minst 50 knoppar.
Ska räkna frökapslarna när den blommat över så jag vet hur många det var.
Svårt att räkna dem alla nu eftersom en del är längre in i busken.

Har även investerat i 3 st nya rosor, en underbart svagt doftande mörk violetta Heidi Klum, en ljuvligt rosa doftande Queen of Sweden och sist och sannerligen inte minst Nina Renaissance med jättestora creme-vita blommor med en stark med underbar doft.

I övrigt har vi ännu en försäljningsdag här på hemmaplan nu imorgon lördag mellan 11-15. Välkomna den som är i närheten, vi bjuder på kaffe.

På söndag är det dags för den årliga Trädgårds och hantverksdagen vid Anundshög här utanför Västerås mellan 11-16.
Dit tar vi alla sorter vi har av såväl tomat och chili plantor, perenner, pelargon sticklingar, clematis, och en hel del annat av lite större växter.

Nedanstående marknader är inbokade också, och fler kan tillkomma.

6 Juni Trädgårds Amatörenas växtmarknad i Enhagens Dansbana Västerås 10-12

15 juni Härnevi Bymarknad norr om Enköping 11-16

28-29 Juni vid Suradagarna i Surahammar återkommer om tid