Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-06-26

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Thu, June 26, 2014 22:50:30
Då var det dags igen för årets stora begivenhet "Sura dagarna" i Surahammar och dess Veteran marknad i Bruksparken.
Ett riktigt "gubbdagis, men även något att se och uppleva för hela familjen..

Även i år deltager vi med såväl ett digert Loppis bord och dessutom med massor av härliga växter. Vi har ännu fina tomat plantor av lite udda sorter kvar ex. Ananas Noir, Black Krim, High Caroten, Hillbilly Potato Leaf samt några Chili sorter.

Massor av perenner, Clematis, Rosor,Pioner, Myrten, Olivträd, Fikonträd, Grönsaksplantor, Pelargoner av många udda sorter, ex. Rosenpelargoner, Tulpanpelargoner, Mårbacka, många olika Doftpelargoner samt många andra växter som är ovanliga.
Är ni trakterna passa på att kika på mitt sortiment. Vi har vårt försäljnings stånd längs efter gatan men med försäljningen vänd in mot Bruksparken. Här nedan ett axplock av vad som förekommer på vårt bord till salu.

Vi kommer att vara där såväl lördag 28e som söndag 29e 9-15, söndagen är den egentliga Veteran marknads dagen, men vi har tjuvstartat redan på lördagen i flera år. Mer än hälften av utställarna kommer på lördagen.
På söndagen blir det även en härlig veteran bil parad och många andra programpunkter.
Välkomna att gästa oss