Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-04-22

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Tue, April 22, 2014 22:58:09

JAAAAA, då kör vi väl igång då, denna av mig så efterlängtade växt och trädgårds blogg. Tusen Tack till Helen Andersson på kennel Alimeaz !!!! för all hjälp med denna start, tillika med den hjälp vi hade för ett år sedan med vår nya hund hemsida.
Nu är våren verkligen här och stor del av vår tid tillbringar i trädgården, stundom med hjälp av ”hjälp trädgårds mästarna” hundarna. Det jag gräver ner gräver de upp, därav delvis inhägnat i vår trädgård. Detta gäller speciellt när som vi har valpar.

Just nu spirar många av vårens blommor, som en del av dem finns till salu, se resp. sida för dessa.

Primula, röd blåsippa, gulsippa, fylld vitsippa, nunneört, kungsängsliljor mfl.

I växthuset växer tomat plantorna till sig, och i ett rum inne så växer chilin.

Lista på många fler perenner kommer snart.

Kommande växt och hantverksmarknader i trakten av Västerås, där jag kommer att medverka är :

11 Maj Trädgårds o plantbytardag i Hallstahammars Folkets Park 11-13

25 Maj Trädgårds o Hantverksdag vid Anundshög Västerås 10-16

6 Juni Trädgårds Amatörenas växtmarknad i Enhagens Dansbana Västerås 10-12

15 juni Härnevi Bymarknad norr om Enköping 11-16

28-29 Juni vid Suradagarna i Surahammar återkommer om tid

Fler marknader kan komma till, återkommer om det vid NYHETS uppdateringar.

Sonen Jon har nu för 2a året drivit upp såväl Tomat som Chili plantor, och jag må säga i att de är i nuläget betydligt större och finare än vad mina är, men tiden kommer även för mina. Så det blir till att sälja hans först och sedan mina vartefter de blir färdiga.

Jag kommer även att ha ett antal olika storlekar på ”lerkrukor” väl patinerade(använda med hela)till salu för den som ex tycker att Pelargoner gör sig bäst i lerkrukor.