Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-05-09

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Fri, May 09, 2014 18:09:24

Trots ”löfte” om mindre vackert väder, så insisterar jag ihärdigt på att ha min ”lilla” PLANTSHOP öppen även denna lördag 10 maj mellan 11-15 här hemma på garage plan.

Vill så gärna att fler ska kunna njuta av olika sorters tomater och chili, inte bara de tråkiga standard sorter som finns i vanlig handel.

Här finns förutom en mängd perenner, tomatplantor av 28 olika sorter, chili av 14 olika sorter, pelargon sticklingar av udda sorter, clematis 3 sorter, pioner 3 sorter en del udda större växter. Dessutom bjuder vi på kaffe.

Tittade in i växthuset för att kontrollera vilka tomatsorter jag skulle plocka fram, även en koll i rummet där chilin står, för ett överslag om vilka som kommer ut till försäljning i morgon lördag.

Kommer även att nu på söndag 11 maj befinna mig på Växtdagen vid Folkets Park i Hallstahammar 11-13 med samma sortiment.

Nedanstående marknader är inbokade dessutom.'

11 Maj Trädgårds o plantbytardag i Hallstahammars Folkets Park 11-13

25 Maj Trädgårds o Hantverksdag vid Anundshög Västerås 10-16

29Maj Kristi flygare Hantverks o Loppis dag med även växter i Heby Folkets Park 11-15

6 Juni Trädgårds Amatörenas växtmarknad i Enhagens Dansbana Västerås 10-12

15 juni Härnevi Bymarknad norr om Enköping 11-16

28-29 Juni vid Suradagarna i Surahammar återkommer om tid

Fler marknader kan komma till, återkommer om det vid NYHETS uppdateringar.