Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-05-15

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Thu, May 15, 2014 22:15:12

NUUUUUUUUUUU kommer värmen åter till byn.

Föregående söndag var vi på Trädgårds och plantbytar dag i Hallstahammars Folkets Park. Det var 2:a året som det anordnades, i år även i kombination med Loppis inne i folkparks lokalen.

Vi trädgårdsnördar samlades utanför vid en rundel. Mycket trivsamt ordnat av Frida Bejbom, vi kommer gärna åter även nästa år.

Dagen innan hade vi försäljning här hemma på ”garage plan”, trots mindre skönt väder så dök det upp ett antal köpsugna intressenter. Mycket trevligt.

Häromdagen bar det av till Uppsala för köp av ett eget släp, hitintills har vi lånat. Det är i behov av släp när som vi ska ge oss av på dessa trädgårds och loppis äventyr, för att få plats med allt det vi vill ha med oss och erbjuda köpsugna trädgårds och loppis intresserade.

Härnäst på söndag blir det åter igen en tur till Baklucke loppisen vid Brandthova IP mellan 10-14. Även denna gång har vi med förutom ett visst loppis sortiment även Tomat o Chili plantor, Pelargon sticklingar, Perenner och en del annat udda i växt väg.

Nu har den underbara Itoh hybriden First Arrival som jag köpte på trädgårds mässan slagit ut. Buskpionen Rockii har i år minst ett 50 tal knoppar, ska bli spännande att se hur den ser ut helt utslagen.I övrigt är det mycket av vårblommorna som fortfarande är i fin blom tack vare den kyliga period som nu varit.

I morgon är det dags för en tur upp till Insjön i Dalarna för att ta ett sista farväl av tant Brita som nu slutat sin långa levnadsbana vid den aktningsvärda åldern av nyss fylls 98 år. Gjorde en rundbunden krans till hennes bår. Skulle gärna bundit den med några av de underbara rosor som så småningom kommer på den härliga buskros som jag för många år sedan fick av henne, den är namnlös men kallar den Brita, samt även ytterligare en buskros av typ Kanelros. Men tyvärr blommar den inte ännu.