Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-07-10

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Thu, July 10, 2014 13:48:57

Högsommar och med den kom högsommarvärmen. Semester tider även för mig, min första vecka har fått en kanon start vad vädret beträffar.

Förra helgen som var, så var i i Surahammar på Suradagarna med vår sedvanliga loppis med såväl vanlig loppis och med en mängd växter också. Som alltid gick det strålande.

Rykande åtgång på många av växterna och även av det andra loppis sortimentet.

Men än finns det många härliga växter kvar att köpa. Har fortfarande några sorter kvar av tomaterna, massor av härliga pelargoner, Doft pelargoner, Mårbacka, Tulpan pelargoner, Rosenknopps pelargoner och en hel del andra sorter, Clematis, Rosor, Olivträd, Druvor, och mycket annat roligt.

Är ni ute och åker på semestern, slå en pling och kom på besök, vi bjuder på fika.

Rosorna är nu i fin blom trots kylan som var, eller man säga pga det svalare vädret som tidigare var, så räcker blomningen längre. Även en del pioner är ännu i såväl blom som i knopp.

Grönsakerna växer så det knakar, salladen är stor och fin, dillen är enorm och mangold, rödbetor och morötter tar sig bra.

Tomaterna i växthuset har fina fruktämnen på gång, har redan provsmakat på gurkorna.

Ser ut att bli en kanonsommar i trädgården. Det är ju första säsongen med vår pallkrage odling, så skönt att slippa kravla på marknivå för att rensa ogräs. Vad det beträffar så räcker det gott med ogräs rens i rabatterna.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.