Trädgård & Kuriosa

Trädgård & Kuriosa

Presentation

Jag Ingegerd Kilarne Holm inte alltför långt till pensionen, boende i ett rosa hus i Tortuna utanför Västerås tillsammans med min man Tommy för det mesta kallad ”Holm”, vi har en numera utflugen son Jon och hunduppfödning av Dvärgpinscher, tidigare även uppfödning av katter av rasen Cornish Rex under 30 års tid, katterna numera ett avslutat kapitel.
Är utbildad kallskänka och Florist, innehade en blomsterbutik under 17 år, arbetar numera som anställd på ett grossistföretag på halvtid. Växter och då speciellt blommor har alltid sedan barnsben varit ett stort intresse. Min mor var väl egentligen den som introducerade mig i denna trädgårdsvärld i och med hennes passion för växter.
Är medlem i Västerås Badelunda Trägårdsförening , Trädgårds amatörerna, Mälardalens Pelargonvänner, Svenska pionsällskapet.
Är även mycket intresserad av anrikt och kuriosa att förgylla tillvaron med, går på auktioner och loppisar, samt säljer en del själv på loppisar.
I denna kombinerade hund och växt blogg vill jag berätta vad som händer hos oss under ett ”odlings år”. Titta gärna in på vad jag har att erbjuda i växt hänseende och på vilka växt marknader jag medverkar, kolla också under NYHETER vad som händer.
Samla ihop ett gäng eller kom själv och kom på besök, jag bjuder på fika, slå en signal om passande besöksdag och tid.

2014-08-01

NyheterPosted by Ingegerd Kilarne Holm Thu, July 31, 2014 12:33:47

Snart är min semester till ända, fyra veckor med strålande sol och underbar värme.” Man kan inte klaga som ryssen sa”. Det är bara att vattna, vattna och återigen vattna, som tur är inget vattnings förbud här i detta område. Växer gör det rejält i såväl rabatter som i växthuset. De underbara engångsblommande rosorna har nu gett upp, men de remonterande är på gång igen, så länge kan man njuta av rosor i denna sommar. Har börjat sätta nya pelargon sticklingar och ska straxt så lite perenna frön för nästa års trädgårdsmarknader. Var i helgen till Baggbro och Baggbrodagarna för försäljning av lite av våra växtalster, det blev såväl pelargoner, rosor, perenner och lite andra udda växter. Det var en trevlig tillställning som innehöll allehanda andra aktiviteter såsom vallhunds uppvisning, westernridning, modellflyg, ångbåt, ankrace, lerduveskytte, marknad och mycket mer, dessa aktiviteter försiggick vid såväl skolan och vid Pensionat Udden där vi befann oss . Vi övernattade på Baggbo skolas B&B till det facila priset av 175 kr per person inkl frukost. Har omnämnt detta ställe i tidigare inlägg vid vår rekognoserings tur dit häromveckan. Där fanns roliga gardin uppsättningar av gamla dukar och tyger sammansatt till en hel gardin, fiffigt. Husses favorit Kingen fick följa med denna gång.

Har redan börjat skörda såväl av mina morötter som i år är vita, gula, orange och violetta, röda rödbetor, randiga betor och gula betor, ryska jätteärtor violetta chiraz ärtor samt silverlök, till sallads dekorationen använda krydd tagetes, timjan blom och andra kryddor såsom purpur salvia, lakrits basilika mfl. Har även gjort inläggningar i form av pressgurka, snabbsaltad gurka och pickles.

Har tittat till sonens odlingar vid uteplatsen/grillplatsen vid det hyreshus där han bor.Bland dessa finns chili, tomater som han har dragit upp själv, kompletterat med lök, basilika, tzimbalo, malbaspenat, olika sorters bönor, ärtor mm. Allt för sitt eget nöje men även för att de övriga hyresgästerna ska ha möjlighet att provsmaka av skörden. Allt är uppmärkt med sorternas namn och med bild samt en presentation av honom själv och hans odlarintresse. Han är även med i Stadsodlarna, ett starkt växande intresse i sveriges städer. Titta även in på Farbror Gröns blogg farbrorgron.blogspot.com . En stadsodlar festival anordnas i Stockholm 6 september.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.